هشدار UBS به بازار؛ احتمال سقوط طلا به کانال ۳۸۰۰ دلار

هشدار UBS به بازار؛ احتمال سقوط طلا به کانال ۳۸۰۰ دلار

نقدینه - بر اساس جدیدترین گزارش‌ها و یادداشت‌های منتشرشده از UBS، این بانک در هفته‌های اخیر دیدگاه خود درباره طلا را تعدیل کرده و نسبت به چند ماه قبل محتاط‌تر شده است.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه ،  بانک UBS در اواخر ماه مه ۲۰۲۶ پیش‌بینی قیمت طلا در پایان سال ۲۰۲۶ را از ۵٬۹۰۰ دلار به ۵٬۵۰۰ دلار در هر اونس کاهش داد. دلیل اصلی این بازنگری، افزایش بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا، تقویت دلار و به تعویق افتادن انتظار برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو عنوان شده است.

همچنین در روزهای اخیر تحلیلگران UBS هشدار داده‌اند که در کوتاه‌مدت فشارهای ناشی از نرخ بهره بالا می‌تواند قیمت طلا را به محدوده ۳٬۸۵۰ تا ۴٬۰۰۰ دلار در هر اونس برساند.

این همان محدوده‌ای است که در برخی گزارش‌های بازار و تحلیل‌های منتشرشده در ۱۲ ژوئن نیز به آن اشاره شده است.

چرا UBS پیش‌بینی خود را کاهش داد؟

به گفته استراتژیست‌های UBS:

  • داده‌های اقتصادی آمریکا قوی‌تر از انتظار بوده است.
  • بازار دیگر انتظار کاهش سریع نرخ بهره را ندارد.
  • بازده واقعی اوراق قرضه افزایش یافته است.
  • دلار آمریکا تقویت شده است.
  • سرمایه‌گذاران دوباره به «هزینه فرصت نگهداری طلا» توجه می‌کنند؛ یعنی وقتی اوراق قرضه سود بالایی می‌دهند، نگهداری طلای بدون سود جذابیت کمتری پیدا می‌کند.

عموامل حمایت کننده طلا

نکته مهم این است که UBS با وجود کاهش پیش‌بینی‌ها، هنوز دیدگاه بلندمدت مثبتی نسبت به طلا دارد. این بانک معتقد است عوامل زیر همچنان از طلا حمایت می‌کنند:

  • خرید مستمر طلا توسط بانک‌های مرکزی
  • نگرانی درباره بدهی دولت آمریکا
  • روند جهانی کاهش وابستگی به دلار
  • احتمال کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۷
  • ریسک‌های ژئوپلیتیکی و مالی جهانی

جمع‌بندی

سناریو قیمت هدف
سناریوی نزولی کوتاه‌مدت ۳٬۸۵۰ تا ۴٬۰۰۰ دلار
قیمت فعلی بازار (اواسط ژوئن ۲۰۲۶) حدود ۴٬۲۰۰ دلار
پیش‌بینی پایان ۲۰۲۶ ۵٬۵۰۰ دلار
سناریوی بسیار صعودی UBS تا حدود ۷٬۲۰۰ دلار در هر اونس

بنابراین برخلاف برخی برداشت‌ها، UBS فعلاً سقوط پایدار طلا را پیش‌بینی نمی‌کند؛ بلکه معتقد است طلا ممکن است در چند ماه آینده تا محدوده ۳٬۸۵۰–۴٬۰۰۰ دلار تحت فشار بماند، اما در افق بلندتر همچنان ظرفیت بازگشت به سطوح بسیار بالاتر را دارد.

گفتنی است در آخرین روز معاملات هفتگی بهای هر اونس طلای نقدی (Spot Gold) با ۰.۳ درصد افزایش به ۴٬۲۱۹٫۱۷ دلار رسید، اما در مقیاس هفتگی حدود ۲.۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد. همچنین قراردادهای آتی طلای آمریکا با رشد ۳ درصدی در ۴٬۲۳۸٫۸۰ دلار بسته شدند.

https://naghdineh.ir/page/134974/
لینک مطلب :
چاپ print version