پایداری بورس انرژی در جنگ ۱۲ روزه

محمد احمدی، معاونت عملیات و نظارت بر بازار بورس انرژی

پایداری بورس انرژی در جنگ ۱۲ روزه

نقدینه - محمد احمدی، معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس انرژی، با اشاره به ثبات عملکرد این بازار در شرایط جنگ ۱۲ روزه اخیر، اعلام کرد: بورس انرژی با حفظ پایداری در زمان جنگ، برنامه‌های گسترده‌ای برای توسعه ابزارهای مالی، گسترش معاملات گواهی‌های سپرده و توسعه صندوق‌های کالایی و معرفی بیشتر بورس انرژی در حوزه عمومی در دستور کار دارد.


به گزارش پایگاه خبری نقدینه ، معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس انرژی،  اعلام کرد: در جریان جنگ ۱۲ روزه، معاملات بورس انرژی در بخش‌های فیزیکی، هیدروکربوری و برق با قدرت ادامه یافت و طی این مدت حدود ۷.۵ همت ارزش معاملات به ثبت رسید.

به گفته او، در طول دوره یادشده، در بخش هیدروکربوری، حدود ۱۵۰ هزار تن معامله در رینگ داخلی و بین‌المللی صورت گرفت و در بازار برق نیز ۲ میلیارد کیلووات‌ساعت انرژی معامله شد.

محمد احمدی، در خصوص معاملات گواهی‌های سپرده، گفت: در حال حاضر، معاملات گواهی سپرده در حوزه نفت خام و میعانات گازی انجام نمی‌شود، اما در تلاش هستیم تا دیگر فرآورده‌های نفتی پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های کشور را به صورت گواهی سپرده در بورس انرژی پذیرش کنیم.

احمدی همچنین به وضعیت عرضه سوخت جت در بورس انرژی اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳، حدود ۴۰ هزار تن سوخت جت در بورس انرژی عرضه شد که ۳۰ هزار تن آن به معامله انجامید. ارزش این معاملات به بیش از ۲۲ میلیارد دلار رسید و این محصول با استقبال قابل توجه خریداران خارجی مواجه شد.

او درباره توسعه صندوق‌های انرژی، توضیح داد: توسعه این صندوق‌ها وابسته به گسترش ابزارهای پایه‌ای در بورس انرژی است. با ورود گواهی‌های سپرده صرفه‌جویی به بازار، مقدمات این توسعه فراهم شده است. راه‌اندازی صندوق‌های کالایی انرژی نیز می‌تواند به تقویت ابزارها و افزایش عمق بازار کمک کند. بر این اساس، امیدواریم ناشران، حجم بیشتری از این گواهی‌ها را در بورس منتشر کنند و هم چنین پالایشگاه‌ها برخی از انبارهای خود را برای این منظور در اختیار بازار قرار دهند.

احمدی در ادامه به ابزارهای نوین در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: گواهی ظرفیت نیز در بورس انرژی معامله می‌شود و در بازار مشتقه، اوراق سلف، قراردادهای اختیار و آتی فعال هستند. امیدواریم با توسعه این معاملات، شاهد رشد و پویایی بیشتر بازار مشتقه نیز باشیم.

سنا

https://naghdineh.ir/page/123722/
لینک مطلب :
چاپ print version