مدیریت بانک مرکزی در جنگ ۱۲روزه چه ثمره‌ای داشت؟

نمایندگان مجلس

مدیریت بانک مرکزی در جنگ ۱۲روزه چه ثمره‌ای داشت؟

نقدینه - نمایندگان مجلس شورای اسلامی مدیریت خوب بانک مرکزی در ایام جنگ و هوشمندی مردم را مانع از ایجاد تلاطم شدید در بازار ارز دانستند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه ، ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، رژیم صهیونسیتی در حمله‌‌ای وحشیانه و اقدامی تجاوزکارانه به ایران، نابودی زیرساخت‌های هسته‌ای کشور، ایجاد شورش و اخلال در امور اقتصادی کشور را هدف قرار داد؛ اما در رسیدن به هیچ کدام از اهداف خود موفق نبود.

در همه دنیا، در روزهای جنگ، اقتصاد کشورها و به ویژه نرخ ارز، دچار تغییر و تحولاتی جدی و غیر قابل کنترل می‌شود که برخی کشورها موفق به کنترل آن در بهترین زمان می‌شوند و برخی هم ناکام می‌مانند.

اگرچه پیش از جنگ ۱۲ روزه گمان می‌شد در صورت بروز درگیری‌های خارجی علیه کشورمان نرخ ارز مرز ۱۱۰ هزارتومان را هم رد می‌کند؛ اما شاهد بودیم که در روزهای ابتدایی حمله رژیم کودک‌کش صهیونیستی به ایران، نرخ دلار حدود ۱۰ درصد رشد کرد.

در این بین بسیاری از سودجویان نیز تلاش کردند با جوسازی‌های رسانه‌ای مردم را به سمت خرید ارز و طلا سوق دهند؛ اما مدیریت هوشمندانه و به‌موقع بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت و البته همدلی و همراهی مردم مانع از سودجویی اخلالگران بازار ارز و طلا و جهش شدید نرخ‌ها شد.

ولی الله بیاتی، نماینده مردم تفرش در مجلس در گفت‌گو با خبرنگار ایبنا در این باره اظهار کرد: در ایام جنگ تحمیلی رژیم صهیونسیتی علیه کشورمان شاهد افزایش اندک قیمت دلار در بازار بودیم که به خوبی کنترل شد. 

وی ادامه داد: اخلال‌گران و سواستفاده‌گران تلاش داشتند با فضاسازی‌های روانی باعث ایجاد نوسان در بازار ارز شوند؛ اما مردم در ایام جنگ هیچ توجهی به فضاسازی اخلالگران نداشتند و با وجود ایجاد حباب قیمتی در بازار ارز، شاهد بی اعتنایی به فضاسازی‌های رسانه‌ای سواستفاده گران بودیم.

بیاتی تصریح کرد: مدیریت خوب بانک مرکزی در ایام جنگ تحمیلی رژیم صهیونسیتی نیز باعث شد تلاطم‌های بازار ارز تا حد زیادی کنترل و افرایش نقدینگی نیز مدیریت شود.

همچنین؛ عالیه زمانی،نماینده مردم ساری در مجلس با بیان اینکه سودجویان و دلالان به بهانه جنگ قصد ایجاد تلاطم در بازار ارز را داشتند؛ به خبرنگار ایبنا گفت: هوشمندی مردم این توطئه‌ها را خنثی کرد و تیر اخلال‌گران که سعی داشتند با قیمت‌سازی‌ها در فضای مجازی به اهداف شوم خود دست‌یابند به سنگ خورد. در جنگ ۱۲روزه، نرخ ارز از حدود ۸۴هزار تومان به ۹۳ هزار تومان رسید؛ اما با مدیریت بانک مرکزی و همدلی مردم فراتر از این نرفت و پس از آتش بس نیز به سرعت کاهشی شد

کنترل سریع نرخ ارز پس از آتش بس 

پس از اعلام آتش بس میان رژیم صهیونسیتی و ایران، مطابق انتظارات و آنچه پیش‌بینی می‌شد نرخ ارز به سطح اولیه قبل از درگیری‌ها رسید.

حبیب قاسمی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا درباره افزایش نرخ ارز در روزهای ابتدایی حمله رژیم صهیونسیتی به ایران اظهار کرد: به دنبال تحمیل جنگ به کشورمان از سوی رژیم صهیونسیتی، التهاب ایجاد شده در بازار ارز با درایت بانک مرکزی به خوبی و با سرعت کنترل شد که جای تقدیر دارد.

غلامرضا شریعتی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: اخلالگران بازار ارز سعی داشتند تا با فضاسازی‌های روانی و قیمت‌گذاری‌های کاذب بازار را دچار تلاطم کنند؛ اما توطئه‌هایشان خنثی شد. قیمت دلار که در ایام جنگ به حدود ۹۳ هزار تومان هم رسیده بود، بلافاصله پس از آتش‌بس حبابش شکست و قیمت‌ها به حالت سابق بازگشت‌.

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شد که تلاطم‌های شدیدتری را در بازار ارز در ایام جنگ داشته باشیم؛ اما با مدیریت خوب بانک مرکزی و هوشمندی مردم، این توطئه‌ها خنثی شد و شاهد صف‌های طولانی خرید ارز نبودیم‌.

افزایش ذخایر طلا و کمک به مدیریت بهتر بازار ارز

یکی از ابزار‌هایی که بانک مرکزی توانست با استفاده از آن بازار ارز را مدیریت کند، افزایش ذخایر طلا در دو سال گذشته بود.افزایش واردات طلا به کشور موجب شد ذخایر طلای بانک مرکزی تقویت شود و با افزایش این ذخایر، بانک مرکزی راحت‌تر توانست بازار ارز را در شرایط بحرانی حمله رژیم صهیونسیتی به ایران مدیریت کند. طبق آمار‌های بانک مرکزی، سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۰ تن طلا معادل ۸ میلیارد دلار وارد کشور شد.

تامین به‌موقع ارز کالاهای اساسی در شرایط بحرانی 

از سوی دیگر؛ با وجود حمله رژیم صهیونسیتی به کشورمان و ایجاد شرایط بحرانی برای بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، علاوه بر آنکه شاهد بودیم بازار ارز به خوبی کنترل شد، تامین ارز کالاهای اساسی و دارو در ایام جنگ نیز متوقف نشد و سرعت قابل توجهی نیز پیدا کرد.

به طوری که در هفته ابتدایی جنگ بانک مرکزی بیش از یک میلیارد دلار تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی انجام داد.

حبیب قاسمی ، نماینده مردم شهرضا در مجلس در این باره تاکید کرد: در جنگ رژیم صهیونسیتی و ایران، بانک مرکزی دو میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی اختصاص داد. از سوی دیگر ۵ همت نیز برای تسویه بدهی بخش سلامت پرداخت شد که از این میزان، هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تسویه بدهی بخش دارویی و کلینیک بخش خصوصی بود. با پرداخت این مبلغ، مطالبات این بخش تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۳ پرداخت شد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: از سوی دیگر سه هزار میلیارد تومان هم برای مرحله سوم کالا برگ الکترونیک اختصاص یافت که مجموع این موارد در کنترل تورم بازار تاثیر‌گذار بود.

نوسانات بازار ارز موقتی است

در حال حاضر با وجود آتش بس میان ایران و رژیم صهیونسیتی، نوسانات ارزی کمی مردم را نگران کرده است؛ اما واقعیت امر این است که نوسانات کنونی موقتی و ناشی از انتظارات تورمی منفی است؛ چون ربطی به تقاضای واقعی ارز و مسائل اقتصادی ندارد و به دلیل افزایش انتظارات تورمی رقم خورد. 

از سوی دیگر تقاضای ارز که در حال حاضر در بازار وجود دارد، هیجانی و براساس نیازهای واقعی نیست چراکه تامین ارزی کشور به خوبی و با سرعت از سوی بانک مرکزی در حال تامین است.

https://naghdineh.ir/page/123670/
لینک مطلب :
چاپ print version